Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Fethiye'nin En Güzel Köyleri

8.05.2024 15:00:00

Doğal güzellikleriyle, yeşilin maviyle buluşmasıyla kendine hayran bırakan Fethiye, tarihi değerleri ve kültürel zenginlikleriyle de ilgi çekmektedir. Ülkemizin en popüler turistik duraklarından biri olmasının yanı sıra her sene hem yerli hem de yabancı yüz binlerce misafir ağırlamaktadır. Fethiye’nin etrafını sarmalayan birbirinden eşsiz köyleri de doğal güzelliklere aralanan kapılardır. Çünkü Fethiye ilçesinde pek çok köy mevcuttur. Bu eşi benzeri olmayan köyler, tarihi dokuları doğal güzelliklerle buluşturmaktadır. Bir gelenin muhakkak yeniden ziyaret etmek istediği muhteşem manzaralara sahiptir. Bu köylerden söz etmek gerekirse de;

Karaköy

Fethiye Karaköy

Fethiye denildiği zaman ilk akla gelen köylerden birisi Karaköy olarak bilinmektedir. Köy içerisinde Rum Ortodoks cemaatinin terk etmiş olduğu eski evler bulunmaktadır. Bu evlerin inşaatının tarihi 19. yüzyıla kadar gelmektedir. Karaköy 1923 yılında Yunanistan ve Türkiye arasında geçen nüfus mübadelesi sonrasında terk edilmiş, boş kalmıştır. Şimdilerde ise tarihi detaylarıyla müze olarak ziyaret edilmektedir. Fethiye’ye tatile gidenlerin muhakkak görmesi gereken yerlerden birisi olarak bilinmektedir. 

Saklıkent

Saklı Kent

Fethiye’nin doğal güzelliklerini içerisinde barındıran, doğal kaynak suları, şelaleleri bulunan Saklıkent uğrak adreslerden birisidir. Saklıkent yakınlarında bulunan kanyon, Saklıkent Kanyonu, turistler için en popüler olan noktalardandır. 18 kilometre olan kanyonun yüksekliği 100 metredir. Tadı damağınızda kalacak yerel lezzetleri ve daha pek çok detayıyla adından sıkça söz ettirmektedir. Ayrıca sitemizde yer alan villa Patara seçeneklerine de göz atmayı unutmayın!

Çalış

Çalış

Fethiye’de günbatımını izlemek isteyenlerin tercih edebileceği en doğru adres Çalış köyüdür. Çalış içerisinde 4 kilometrelik bir kumsal bulunmaktadır. Sıcak yaz akşamlarında kumsalı ziyaret eden serin esintisi çok sevilmektedir. Turistlerin ilgisini çeken Caretta Carettaları doğayla iç içe, huzurlu bir tatil yapmanızı sağlamaktadır. Su sporları için elverişli olan bir denize sahip olması, bu alanda da yoğun bir ilginin olmasının temel nedenidir. Bundan ötürü de pek çok konaklama testisine, restorana, alışveriş noktasına yer verilmektedir. Sahil boyunca, restoranı, oteli ve barı bulunan Çalış Köyünde 3 kilometrelik bir yürüyüş parkuru vardır. Uzun, sohbetli yürüyüşler yapmak isteyenlerin sıkça kullandığı bu yolun yanı daha pek çok etkinlik de yapılmaya devam edilmektedir. 

Yanıklar

Fethiye Yanıklar

Fethiye’nin yerli halkı tarafından en çok sevilen köyler arasında Yanıklar köyü yer almaktadır. Çünkü Yanıklar Köyü geleneksel yemeklerin tüketildiği noktalardandır. Özellikle etli yaprak sarması, fasulye dillere dolanan lezzetleri arasındadır.

Üzümlü

Fethiye Üzümlü

Fethiye ilçesine 20 kilometre kadar bir uzaklığa sahip olan Üzümlü Köyü, yeşillikler içerisindedir. Oldukça sakin, huzurlu bir ortama sahiptir. İçerisinde üzüm ve nar bahçeleri bulunmaktadır. Doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için ilgi çekici rotaları mevcuttur. Tatilini doğayla iç içe geçirmek, birbirinden eşsiz manzaraların keyfini çıkarmak isteyenlerin de olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. 

Ölüdeniz

Fethiye Ölüdeniz

Ölüdeniz, ülkemizin hemen her noktasında biliniyor olmasının yanında pek çok turistin de bildiği turistlik adreslerdendir. Doğal güzelliyle öne çıkan kumsalı, berrak suyu akılda kalan noktalardandır. Fethiye’nin 14 kilometre güney tarafında kalan bir mahalle olarak bilinmektedir. Denizinin turkuaz rengi, eşsiz kumsalı ve çok daha fazlasıyla dünyanın en güzel plajları listesinde yer edinmiştir. İsmini denizinin sakinliğinden alan Ölüdeniz, rüzgarsız bir kıyaya sahiptir. Rüzgârının olmaması su yüzeyinin dalgasız, sakin bir göl hissiyatı oluşturmasına yol açmaktadır. Tatil yapmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin ilk seçenekleri arasındadır. Özellikle yabancı turistler için en popüler seçeneklerden birisidir. Su sporları için pek çok alternatifin bulunması, plajı ve unutulmaz manzaraları ile akıllara kazınmaktadır.

Göcek

Fethiye Göcek

Fethiye’de en çok ziyaret edilen, en sevilen köyler arasında Göcek yer almaktadır. Yatçılar için önemli bir durak olan Göcek yemek kültürüyle de adından söz ettirmektedir. Birçok koyu ve adasıyla yatçılar için muazzam konaklama deneyimi oluşturmaktadır. Koylarıyla, adalarıyla ünlenen Göcek, turistlerin yoğun ilgisiyle gelişmeye devam etmektedir. Deniz ürünleri, zeytinyağlı yemekleri ve kebaplarıyla Türk lezzetlerini denemek isteyenler için muhteşem fırsatlar sunmaktadır. 

Faralya

Fethiye Faralya

Resmi kaynaklarda Uzunyurt olarak geçen Faralya, Fethiye ilçesinde yer alan gizli bir cennet şeklinde tasvir edilmektedir. 40 kilometrelik bir alanda yer alan bu yeryüzü cennetinde Roma tarihinden kalan kalıntılar, Likyalılara ait olan kalıntılar bulunmaktadır. Ayrıca Ülkemizin önemli noktalarından olan Kabak Koyu ve Kelebek Vadisi de Faralya içerisindedir. Doğal güzellikleriyle akıllara kazınan, bir tatilde olmasını isteyebileceğiniz her detayı barındıran Faralya, huzurlu bir ortama sahiptir. Doğayla bir arada, etkileyici manzaralar eşliğinde tatil yapmak isteyenler için en doğru seçim olarak yorumlanmaktadır. Özellikle son dönemlerde bir hayli popüler olan bayalı otelleri için birçok seçeneğe sahiptir. Ülkemizin en güzel balayı otellerine ev sahipliği yaptığı bilinmektedir. 

Kabak

Fethiye Kabak

Fethiye’nin doğal güzelliklerini ziyaretçilerle buluşturan Kabak köyü, deniz seviyesinden 600 metre kadar yukarıdadır. Bu köyde şelaleler ve doğal kaynak suları yer almaktadır. Aynı zamanda turistlerin sıkça ziyaret ettiği Kabak, kartpostallara konu olacak bir güzelliğe sahiptir. Özellikle kamp yapmayı sevenlerin sıkça kullandığı adresler arasında yer almaktadır. Genç turistlerin ilk tercihleri olarak bilinirken şehrin kalabalığından kaçmak isteyenlerin de ortak seçimidir. Ayrıca Fethiye kiralık villa seçeneklerine de göz atmayı unutmayın. Kaçırılmaz fırsatlar sizleri beklemektedir. 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00