Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Antalya Havalimanı Nerede, Hangi İlçede?

8.05.2024 14:30:00

Ülkemizin tatil bölgelerinden biri olan Antalya’nın havalimanı Antalya ilinin merkezine 14 Kilometre uzaklıkta kalmaktadır. Türkiye’nin turizm açısından en önemli havalimanı olma özelliğine sahiptir. Aynı zamanda ülkemizin dünyaya açılan kapılarından birisi olarak tasvir edilmektedir. Geçmiş yıllarda ortalama yolcu kapasitesinin %75’ten fazlasını dış hatlar yolcularının oluşturduğu bilinmektedir. Bu yüzden de ülkemiz için ciddi bir öneme sahiptir. 1960 yılında hizmet vermeye başlayan Antalya havalimanı halen kullanılmaya devam edilmektedir. Şimdilerde ise ülkemizin en yoğun üçüncü havalimanı olarak tanınmaktadır. Toplamda 13 milyon metre karelik bir alana inşa edilmiştir. 2 adet dış hatlar 1 adet ise iç hatlar terminali bulunmaktadır. 

Antalya Havalimanı İCf. About İC holding ve Fraport Ag ortağı olarak bilinmektedir. 2011 yılında ise Avrupa’nın en iyi havalimanı olarak seçilmiştir. Antalya Havalimanına girdiğiniz zaman kalitesini çok net bir şekilde hissedebileceğiniz bir ortam karşınıza çıkmaktadır. Havalimanlarının standart hizmetlerinin yanı sıra hizmet ve kalite açısından Avrupa’nın öne çıkan havaalanları arasında olduğunu kanıtlamaktadır. Bu nedenle öne çıkıp ilgi görmektedir. İçerisinde dünyanın ünlü kafelerine ve restoran zincirlerine yer verilmektedir. Bankalar, alışveriş mağazaları ve daha pek çok şey bulunmaktadır. 

Antalya Muratpaşa’da bulunan havalimanında ulaşımın kolay olması önemlidir. Özellikle büyük oranla dış hat yolcularını ağırlaması, daha büyük bir itminanın olmasına neden olmaktadır. Havalimanının çevresinde uzak ve yakın olacak şekilde birden fazla turizm bölgesi bulunmaktadır. Bunlar içerisinde Kemer, Alanya, Kaş, Belek ve Manavgat yer alır. Ulaşım konusunda ise gideceğiniz noktalara farklı ulaşım seçeneklerini kullanabilmeniz mümkündür. Ayrıca sitemizde yer alan Saklıkent nerede içeriğine de göz atmayı unutmayın.

Antalya Havalimanına Nasıl Gidilir?

Antalya havalimanında merkeze ulaşım için otobüsler kullanılmaktadır. Aynı zamanda dış hatlar terminalinde tramvay kullanarak merkeze kadar gidilebilmektedir. Terminalin dışında da taksiler bulunmaktadır. Taksiler ile istediğiniz adrese rahat bir şekilde gidebilirsiniz. Havaş otobüsleri de sıkça kullanılmaktadır. Terminalin çıkışında bekleyen bu otobüsler, uçakların kalkış saatlerine göre ulaşım amacıyla hareket etmektedir. Sizler şehir merkezine kadar gitmek için kullanabilirsiniz. Havaalanına ulaşım sanıldığı kadar zor değildir. Farklı pek çok ulaşım aracı bulunduğundan, istediğiniz adrese zorlanmadan gidebilirsiniz. 

Pek çok kişinin merak ettiği konulardan birisi Muratpaşa havalimanına nasıl gidildiğidir. Bu aşamada havayolu, otobüs ve özel araç gibi seçeneklerin kullanılabilmesi mümkündür. Sizler Antalya havalimanından ilçe merkezine de kolaylıkla geçebilirsiniz. Ortalama 10 kilometre olan mesafede, bölgeye yapılan çeşitli seyahat seçeneklerini kullanabilirsiniz. Havalimanından Alanya’ya, Belek’e gidebilmek için de farklı otobüs ve transfer şirketlerinden destek alabilirsiniz. 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00